Salihiye Kız Yatılı Bölge Ortaokulu

Telefon : 0432 351 11 54 / (Müdür Şahabettin POLAT)
WEB https://salihiyeybo.meb.k12.tr
Adres : Salihiye Mahallesi Gültepe 2.Sokak No 60 Salihiye Kız YBO Erciş/VAN
VİZYON : Bilimsel düşünceyi kendisine rehber edinmiş, cehaletten uzak, demokratik bir tutumu olan, kendi mutluluğunu ve toplumun mutluluğunu gözeten bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Atatürk ilkelerine bağlı; vatanına, milletine ve çevresine faydalı, edindiği bilgi ve birikimle bir üst eğitim kurumuna devredebilecek, sorgulayan, kendini ifade edebilen, geleceğimizi emanet edebileceğimiz onurlu gençler yetiştirebilmek.
BAŞARILAR : 2008 - 2009 Eğitim-öğretim yılında Erciş ilçesinde yapılan bilgi yarışmasında okulumuz birinci olmuştur. 2008 - 2009 Eğitim-öğretim yılında İzmir´ de yapılan matematik - fen olimpiyatlarında bir öğrencimiz Doğu Anadolu bölge birincisi olmuştur. 2010 - 2011 Eğitim-öğretim yılında Erciş ilçesinde yapılan bilgi yarışmasında okulumuz ikinci olmuştur. 2010 - 2011 Eğitim-öğretim yılında Erciş ilçesinde Osmangazi İlköğretim okulunun düzenlemiş olduğu matematik olimpiyatında okulumuz ikinci olmuştur.

Saatler : 08:30 / 15:30
Lojman : 2 katlı toplam 4 daire Lojman Sayısı:4
Servis : Çarşıdan okula kadar pazar günleri hariç sabah 7:00 den akşam 18:00 e kadar düzenli aralıklarla mahalle servisi hizmet vermektedir.
Ulaşım : Ulaşım vasıta ile sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Salihiye Mahallesi Gültepe 2.Sokak No:60 Salihiye Kız YBO Erciş - VAN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine 6km. uzaklıkta.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :